Alla inlägg den 18 mars 2012

Av thomas immonen - 18 mars 2012 12:16

Jag har just spenderat några timmar på att slumpa fram bloggar. De flesta verkar äta godis och skriver osammanhängande. Två var hästtokiga; det vet man ju vad tjejer gör med sina hästar:

1) Gnider fittan mot hästryggen

eller

2) Har någon form av samlag med hästen.

Det kan verka som en kliché, men uppenbarligen gillar tjejer starka och tysta killar. Det enda jag behöver göra är alltså att masa mig iväg till ett gym, tyst är jag ju redan. Nej, ursäkta, de gillar ju inte alls killar, de är ju animalsexuella. Jag tänker visst inte klart.   


Men hursomhelst är det bedrövligt vad osammanhängande de flesta bloggare skriver. De borde korrekturläsa sina texter innnan de publicerar dem. Det finns tre alternativ dessa verkar lida av:

1) Adhd 2) Dyslexi 3) Schizofreni eller annan likartad psykiatrisk diagnos.

De verkar tro att det inte ska vara läsbart, så då gör de det som ett medvetet val. Och vad vill de uppnå med sitt bloggande? Tror de jag bryr mig om de ska köpa ny bil? Tror de jag bryr mig ifall big brother går på tv eller inte? Skulle det verkligen skada om de vågade skriva mer personligt? Det vore åtminstone avsevärt mer intressant!


Det måste vara dokusåpornas fel att dessa bloggare tror att deras tråkiga liv verkligen skulle vara av allmänintresse. Vad vill de uppnå med sitt bloggande? Jag vill iallafall uppnå att få in lite noveller till mitt pappersfanzine och använder blogg som ett alternativ till hemsida. Så nu vet ni det. Och vilka är det som läser deras triviala bloggar? Vänner och bekanta? Ja! Just så måste det ju vara, ge mig en telefon omedelbart! För vem skulle annars bry sig, seriöst?


Ja, jag känner mig genomtaskig nu, men tror de att jag bryr mig om att hen sitter framför tv:n och äter godis! Tänk om typ någon kunde skriva t ex: "läser Dagarnas Skum av Boris Vian. Det är en spännande surrealistisk kärlekshistoria ur en mans perspektiv som har ovanan att prata högt för sig själv." Eller hur? Varför är alla så slöa? Inte ens sitt eget språk kan de vårda.


Eller hon som blev fet av att sitta framför tv:n, men tydligen inte av att sitta framför datorn. Läs några böcker så kanske du åtminstone har en halv hjärna inom ett år. Apropå hjärna - om någon stor typ tykar sig mot dig, så säg bara något i stil med: "En och åttio lång, men likväl har du ingen hjärna att tala om; är det bara brösten dina som är stora?"


Och killar - om du limmar på en brud och hon drar den där om Är Det En Banan Du Har i Fickan Eller Är Du Bara Glad Att Se Mig? svarar ni bara: "jag har en banan i fickan eftersom jag är glad att se dig. Men du då? Är det öl du spillt mellan benen eller är du bara glad att se mig?" Eller vad hon dricker. Du kanske inte får fickparkera bussen i garaget, men håll med om att det skulle kännas förbannat skönt att säga det! Jag menar, varför ska tjejerna ha monopol på att driva med det motsatta könet, vi killar vill också skoja till det lite ibland!


Men var var vi nu? Mina reflektioner över andras bloggar; jag gillar Gringo Och Mamman. Den är stundtals rätt rolig. Och Hannas Tankar. Hon är stundtals rätt smart. I övrigt fastnade jag inte för någon ny blogg nu när jag slumpbloggade. Bloggplatsen verkar rätt stor. Man kan nog slumpa fram bloggar en hel dag utan att ändå ha läst alla. Det är lite häftigt.


Men egentligen ska jag ju skriva angående mitt novellfanzine på denna sida; jag ville bara reflektera över mitt slumpvisa bloggande en liten stund, enär jag lade märke till ett visst mönster. Godis och tv och bristande språkbildning. Fan, undrar hur intressanta de tror att de är? Och inte fan vet jag om detta är intressant heller, men hade jag skrivit på det viset hade jag typ skrivit: "lyssnar på radio p3 vaken jag skriver ett utkast nu söndag 01:12 på papper jag bloggar skiten imoorn röker pipa och dricker kaffe." Eller hur?


Måste bara komma ihåg att stava fel också, känns som att det är ett måtse. At tsava fel. Som sagt, taskigt värre att dissa folk så jävla hårt, men vad gör/gjorde de på svenskalektionerna? Det verkar mest vara tjejer som bloggar förresten, jag vet inte om någon blogg alls som jag hamnade på var skriven av en kille. Hur kommer det sig? Skicka gärna en kommentar om varför det är så! Ja, eller om varför du tror att det är så.


Jag erkänner således att jag är man. Thomas heter jag och jag är 37 år. Jag gillar att läsa, spela gitarr, festa med folk och att lyssna på musik. Jag lyssnar på det allra mesta, jag har en ganska bred musiksmak. Jag läser helst böcker av Sture Dahlström, Charles Bukowski, Ivar Lo-Johansson, Stephen King, Mare Kandre, Marianne Fredriksson, Ernest Hemingway, Jonas Gardell och William Burroughs. Alla de, utom Stephen King, är döda, så ingen av dem kommer att läsa mina böcker jag skriver på, hade varit coolt annars. Stephen King har jag inte lust att skicka något manus till.


Just nu skriver jag på en novellsamling och en hårdporroman. Jag skriver visst lite vad jag vill i detta inlägg; då fortsätter vi så. Kan det vara av ren slöhet som somliga textbloggar så slarvigt? Att de inte orkar bry sig hur de skriver? Men varför då? Varför skriver de då överhuvudtaget? Förväntar de sig att bli kända, för de på dokusåporna är ju kända? Varför tittar vi på Idol när världen håller på att gå under?


Ja, du store tid, det är inte lätt att vara människa. Först föds man och sedan dör man - hur fan fyller man skiten däremellan med mening? För varför "finna sig i sin lott" och hoppas på att man reinkarneras till ett bättre liv än detta, när döden snarare är slutet? Så lev livet fullt ut redan nu!


Och varför textbloggar de med stora big block retarded bokstäver? Det ser förskräckligt fult ut! Och varför all dessa överdrivet många smileys? Jag vet redan att innehållet (tyvärr) är helt ofarligt, för det är ju innehållet jag läser. Ofta är där så många smileys att det stör läsupplevelsen. Och förresten - att de skriver så osammanhängande stör också läsupplevelsen, man hänger upp sig ständigt och jämt.


Trevligt med smileys, men på två ytliga stycken räcker det med en eller två och inte 22 337 stycken. Nu är det säkert någon som använder 22 337 smileys bokstavligen på två små bloggstycken, men det är den personens problem i så fall. Försöker hen slå världsrekord i smiley-missbruk, eller?

"Vi uppmanar ingen att försöka slå detta världsrekord, då bruk av smileys är vanebildande och kan leda till ett svårt och långvarigt missbruk." Eller hur.


Ja, just det! Jag bara måste rekommendera hör upp! fanzine. horupp.wordpress.com jäkla bra fanzine som gör temanummer. Jag ska också göra temanummer, fast inte nu till första numret. Om några fler bara skickar in något. Jag vet inte varför folk INTE gör det, vet du? Skicka mig gärna en kommentar om det isåfall. I alla år har jag läst psykologi, när det var sociologi jag skulle ha läst. Psykologi handlar ju bara om människor som har ont i själen, när det var den normala människans psykologi jag skulle ha läst om.


Jaha. Nu tänker Du att det här var en lång text och Du undrar när den är slut (alldeles strax!) och hur Du ska orka läsa igenom hela texten. Jag ska tala om en sak för Dig; Du har taskig läsvana och det är därför Du bloggar endast två meningar om dagen. Vad man sår får man skörda. Måste Du alltid sitta fastklistrad framför tv:n. Läs en bok istället, det är betydligt mer givande.


Du måste bara hitta en bok DU tycker är bra så är Du fast. Annars är Du dum. Men det är inte mitt problem, utan Ditt. Jag tar inte åt mig i onödan. Människor. Vad är de bra för? De kan inte bokstavligen bli ett vilddjur, därför kommer deras liv att alltid kännas otillfredsställande, eftersom de bara kan bli såsom ett djur.Erich Fromm. Ni borde läsa hans böcker. En amerikansk psykoanalytiker, som verkade vara en hippie eller beatnick. Jag kan rekommendera Människohjärtat. Den handlar om somliga människors ondska. Men nu är det dags för refrängen, ha det skitbra!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Hej! Jag heter Thomas och är 38 år. Jag gillar att festa, lyssna på musik, spelar själv gitarr och att läsa böcker och skriver även själv lite för byrålådan. Jag älska även katter.

Fråga mig

30 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker Ni om min blogg?
 Jag gillar den väldigt mycket!
 Den är helt okej!
 Den har sina ljusa stunder!
 Den är någorlunda!
 Nja, jag vet inte jag!
 Jag gillar den inte så värst!
 Jag hyser aversion mot den!
 Alltså: jag HATAR den!

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<<
Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

presentation

Hej! Jag heter Thomas och är 38 år. Jag gillar att festa, läsa böcker, lyssna på musik och spela gitarr. Min blogg handlar mest om mig och mina åsikter.

presentation


Ovido - Quiz & Flashcards