Direktlänk till inlägg 26 november 2012

Om gud

Av thomas immonen - 26 november 2012 14:06

Tror Du på gud? Sådana barnsligheter? Det här gud är ingenting annat än ett inre sökande efter sanning och enhet. Det du har sökt i yttervärlden har således alltid funnits inom dig hela tiden. Jag är det här gud. Du är det här gud. Vi är alla gud. Men en gubbe på ett moln som är psykopatisk narcissist, något sådant får vi VERKLIGEN hoppas att det INTE finns. Inte för att jag är rädd för att brinna i helvetet, men för att gud inte är god utan en småaktig och nyckfull förtryckare, läs själv bibeln ifall du tvivlar. Om du sedan VET att gud är något inom dig själv och ändå söker efter svar i den yttre världen, fine with me, vi klarar oss inte särskilt bra utan den yttre världen, men kom ihåg: jag är du och du är jag. Jag är min egen frälsare och du är Din egen frälsare. OKEJ, får se om jag får för mig att blogga mer idag, just nu får det räcka (eller hur sötisar =) =) =)), ha en nderbar dfag här på planeten jorden!

 
 
Stig Olsson

Stig Olsson

28 november 2012 11:16

Ja, jag tror på gud. Jag blir nyfiken på hur du har kommit fram till att det inte finns en gud/skapare?

http://cyberliv.se

thomas immonen

28 november 2012 16:26

Hej! Det är så himla ologiskt om det finns en gud som är allsmäktig, alltså all makt i världen att förbättra livet för alla, men inte gör annat än och sitter och latar sig på sin feta häck. Under en tid i historien behövde man styra inte bara genom lag utan även styra tankar och handlingar och då hittade man på den här allvetande gud, för att folk skulle frukta hans vrede, men om gud är så himla god, varför ska vi då frukta honom? Jo, för att vi ska hållas i schack så klart där lagar inte kan hålla oss i styr. Ha nu en fortsatt underbar dag här på planeten jorden! Tack för din kommentar!

 
sofia

sofia

28 november 2012 14:03

nej jag tror då inte på gud.. men tror ändå man måste tro på nåt=)


sv: Jo så kan det vara :) Å vad kul att du gillar min blogg:) gla jag blir:D ha en bra dag=)

http://mywaymylife.bloggplatsen.se

thomas immonen

28 november 2012 16:21

Hej! Om du måste tro på något så tro på dig själv! Endast din egen fantasi sätter gränserna för vad du förmår. Tack för din kommentar och ha nu en fortsatt underbar dag här på jorden!

 
HeyTezz

HeyTezz

28 november 2012 17:16

Både dina svar på de kommentarer du fått och den text du skrev visar att du själv borde läsa bibeln eftersom att det känns som att du hänger kvar på vad de sa under religionslektionerna eller vad man fått berättat för sig. Ett förslag är att göra din egen tolkning och då menar jag skaffa dig en tolkning. För en kristen så skulle jag, som är det, säga att gud är individuell. Jag ser den heliga anden som luften jag andas och energierna omkring mig. Jag ser jesus i de chanser som ges mig och de möjligheter som visar sig och jag känner gud i bön och som min magkänsla. Att likna gud vid en gubbe på ett moln är... vet inte hur jag skall beskriva den amatöriska synen men som sagt han är individuell så är det något du tror att någon tror på så visst. Har hört det av många men inte troende. Svaret du gav till ett tidigare inlägg där du skriver att gud har all makt i världen att förbättra livet för alla men inte gör det visar hur okunnig du är om kristendomen, efetrsom att gud skapade oss med en egen vilja och rätten till att välja våra egna vägar. Och alla vet att finns det gott så måste det finnas ont. Man talar aldrig om bara gud utan himmel och helvete. Hur hade vi vetat vad som var gott om allt var det???? Och varför skulle gud som gett oss rätten till att vara våra egna herrar, och jesus vår herde, göra djävulensverk och ta det ifrån oss? Det finns ju en lucifer till det redan? Jag går inte i kyrkan men jag har arbetat där tidigare. Jag inte utom vid någons bortgågn eller liknande. Kristen är man i hjärtat oavsett plats eller härkomst.

http://Hey_tezz

thomas immonen

29 november 2012 07:17

Hej! Du kan inte vara riktigt klok. Jag håller fast vid mina ståndpunkter att om gud är universums sanne härskare så är det väldigt konstigt att han inte verkar. Vad det gäller gott och ont så¨är ju du självklart på den goda sidan va? Och jag på den onda? Du kan ju inte ens vara säker på att du valt rätt religion för att få en biljett till himmelriket! Så skit i det där gudstramset och inse att livet är för kort för att ägna det åt en uppsättning tvångshandlingar, tvångsritualer och tvångstankar för kan du verkligen vara säker på att döden inte är slutet. då har du slösat bort ditt liv i onödan. Försök nu verkligen njuta av en underbar dag här på planeten jorden!

 
Ingen bild

David

28 november 2012 17:31

Självklart finns det ingen Gud. Människor som söker Gud och tror sig ha funnit "honom" är människor som söker efter enkla svar på livets svåra frågor. Deras rädsla för döden manifesterar sig i just denna tron då de har skapat en bild av att allting kommer bli bra även efter de har dött.
Men det går aldrig att diskutera detta med en religiöst troende, det går aldrig att omvända en troende genom sådana här diskussioner. Deras hela värld är uppbyggd kring denna tron och det är viktigt att förstå att konceptet de kallar Gud är inge annat än en summa av många mindre konceptet som gemensamt skapar denna "Gud". Det är när många av dessa småkoncept såsom bönens relevans, bibelns trovärdighet, den religiöse personens uppfattning om andra religiösa människor mm. när alla dessa mindre koncept attackeras och den troende börjar ifrågasätta dessa, endast då börjar det stora konceptet kallad "Gud" att rasera.

thomas immonen

29 november 2012 07:08

Hej! Håller med dig helt och hållet! Ha nu en underbar dag här på planeten jorden!

 
Ingen bild

klara

28 november 2012 22:14

hej!
håller fullständigt med dig! de mäniskor som låter sig styras av gud är osäkra. tänk att en påhittad gubbe styr så många stackars människor här på jorden. själv dyrkar jag Djävulen! grym blogg
/klara

thomas immonen

29 november 2012 07:04

Hej! Det viktiga är att du tror på dig själv typ Jag är min egen frälsare eller Följ dig själv och tillfredsställ dina begär. Jag sympatiserar nog med satanismen trots allt, åtminstone den enligt Anton Zsandor LaVey´s skola. Ha nu en underbar dag här på planeten jorden!

 
Ingen bild

Mig själv

29 november 2012 18:36

Jag håller med dig, men jag respekterar kristna, och jag hoppas att du i alla fall respekterar dem troende för att dem tror på det som gör dem glada, och får stöd och någonting att luta sig emot mm.

thomas immonen

29 november 2012 21:56

Hej! Låt mig svara såhäR Jag må ogilla din åsikt, men jag skulle kunna strida för din rätt att framföra den: Ha nu en fortsatt underbar dag här på planeten jorden!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av thomas immonen - 3 mars 2013 10:25

många människor verkar leva under illusion. med det menar jag att de är fastlåsta under en bestämd livsuppfattning, oavsett om livsuppfattningen gör dem gott eller inte. själv har jag fastnat på: viljan är hela lagen. kärlekens vilja. skada ingen. de...

Av thomas immonen - 26 februari 2013 18:39

Nu mår jag sådär nere igen. samma och samma varje dag. vad ska jag göra? börja lägga puzzel på 5000 bitar? a, måste försvara mig också. förra inlägget var ju något slags poem, men den endameningen jag skrivit själv var den om att jag hejar på hin hål...

Av thomas immonen - 21 februari 2013 06:39

se mig som en ettrig piraya se mig som en bomb gjord av hat alla vill väl vara förortsbarn alla vill väl vara kärleksbarn   jag är en tickande bomb så passa er för mej annars händer det en grej jag tar ondskan i försvar och hejar på h...

Av thomas immonen - 18 februari 2013 07:06

äntligen börjar tärningsspelandet löna sig! men inte i det verkliga livet, det är jag för feg för och (fast egentligen är det ju jag själv som väljer alternativen) dessutom ger tärningen mig diaboliska förslag. men! jag kan ju använda det i min bok, ...

Av thomas immonen - 13 februari 2013 20:23

Usch, vad trist allt är, bara så levnadstrött! nu är det 15 år sen jag var i ett förhållande med en tjej sist. är det så här livet kommer att fortsätta vara? städa på jobbet, leva resten av livet ensam och isolerad? läser ju en "konstig" bok nu igen,...

Presentation


Hej! Jag heter Thomas och är 38 år. Jag gillar att festa, lyssna på musik, spelar själv gitarr och att läsa böcker och skriver även själv lite för byrålådan. Jag älska även katter.

Fråga mig

30 besvarade frågor

Omröstning

Vad tycker Ni om min blogg?
 Jag gillar den väldigt mycket!
 Den är helt okej!
 Den har sina ljusa stunder!
 Den är någorlunda!
 Nja, jag vet inte jag!
 Jag gillar den inte så värst!
 Jag hyser aversion mot den!
 Alltså: jag HATAR den!

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

presentation

Hej! Jag heter Thomas och är 38 år. Jag gillar att festa, läsa böcker, lyssna på musik och spela gitarr. Min blogg handlar mest om mig och mina åsikter.

presentation


Ovido - Quiz & Flashcards